Дивізіон “Кіберпсихологія та психологічна практика в цифровому середовищі”

Модератор: Максим Жидко

Дивізіон є співтовариством дослідників-психологів, консультантів, психотерапевтів та інших фахівців, діяльність яких пов’язана з вивченням цифрового середовища, його впливу на психіку окремої людини, соціально-психологічні процеси та наданням психологічної допомоги з використанням різноманітних цифрових технологій. Дивізіон сприяє проведенню наукових досліджень, професійної підготовки та здійснення практичної діяльності в сфері кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.

Місія: сприяння модернізації та розвитку кіберпсихології та психологічної практики у цифровому середовищі шляхом інтеграції наукових і професійних аспектів з метою поширення психологічної культури в умовах футурошоку та підвищення якості надання індивідуальної, подружньої, сімейної та групової психологічної допомоги різним верствам населення України.

Головні цілі:

• Сприяти проведенню дослідницької діяльності в галузі кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.
  • Сприяти в здійсненні професійної підготовки та підвищення кваліфікації фахівців, які надають психологічну допомогу з використанням цифрових технологій.
  • Сприяти здійсненню професійної діяльності фахівців в сфері кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.

Завдання:

• Розробка та проведення навчальних програм з кіберпсихології та психологічного консультування і психотерапії в цифровому середовищі.
  • Організація та проведення профільних науково-практичних конференцій, семінарів та інших заходів.
  • Організація та проведення відповідних лекцій, майстер-класів, тренінгів тощо.
  • Створення власних та участь у зовнішніх проектах з кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.
  • Інформаційна підтримка професійної діяльності дослідників та практиків за умови, що їх діяльність спрямована на вивчення цифрового середовища, його впливу на психіку окремої людини та/або соціальних груп, процесів та психологічної допомоги з використанням цифрових технологій.

Загальний план діяльності на 2020-2021 роки:

• Розробка структури дивізіону.
  • Напрацювання пріоритетних напрямків діяльності.
  • Розвиток професійної спільноти кіберпсихологів та консультантів.
  • Налагодження контактів з державними, громадськими, підприємницькими установами та організаціями.
  • Налагодження контактів із відповідними закордонними інституціями.
  • Налагодження контактів зі спеціалістами, які працюють в сфері кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.
  • Напрацювання ефективних підходів та методів навчання кіберпсихології та психолонічного консультування/психотерапії в цифровому середовищі.
  • Організація та проведення відповідних лекцій, майстер-класів та тренінгів тощо.

Щоб приєднатись до дивізіону:

• ознайомтесь з умовами та форматом членства тут
  • заповніть ЗАЯВУ НА ВСТУП
  • чекайте листа на електронну пошту від НПА (ми перевіримо дані та якнайшвидше з вами зв’яжемось).