Дивізіон “Психологія освіти”

Модератори: Євген Сурело, Тетяна Войцях.

Підписуйтесь на сторінку у Facebook дивізіон “Психологія освіти”

Дивізіон є співтовариством практичних психологів, а також фахівців у сфері педагогіки, соціальної педагогіки, соціальної роботи, діяльність яких спрямована на надання психолого-педагогічних послуг дітям і дорослим у формальному та неформальному освітньому середовищі. Дивізіон сприяє проведенню наукових досліджень, професійної підготовки, перепідготовки, підвищення рівня кваліфікації, а також самоосвіті та професійному самовдосконаленню фахівців у сфері психології протягом усього життя.

Місія: сприяння розвитку психології освіти дітей і дорослих шляхом інтеграції наукових і практичних професійних аспектів з метою поширення психологічної культури в освітньому середовищі та підвищення якості надання психологічних, психолого-педагогічних та соціально-педагогічних послуг дітям та дорослим у сфері освіти.

Головні цілі:

• Сприяти проведенню дослідницької діяльності в питаннях психології освіти дітей і дорослих.
  • Сприяти в здійсненні професійної підготовки та підвищення кваліфікації фахівців, які надають психолого-педагогічну допомогу дітям і дорослим у сфері освіти.
  • Сприяти здійсненню професійної діяльності фахівців у сфері психології освіти дітей і дорослих.

Завдання:

• Розробка та проведення навчальних програм з психології та психологічного консультування/психотерапії в сфері психології освіти дітей і дорослих.
  • Організація та проведення профільних науково-практичних конференцій, семінарів, фестивалів, конкурсів, спрямованих на підвищення рівня психологічної культури фахівців у сфері освіти та розвитку психологічної освіченості населення України.
  • Організація та проведення лекцій, практикумів, майстер-класів, тренінгів, інших навчальних і освітніх заходів з актуальних питань психології освіти дітей і дорослих.
  • Створення власних та участь у зовнішніх проектах з психології та психотерапії.
  • Інформаційна підтримка професійної діяльності практичних психологів, а також фахівців у сфері педагогіки, соціальної педагогіки, соціальної роботи, за умови, що їхня діяльність спрямована на надання психолого-педагогічних послуг дітям і дорослим у формальному та неформальному освітньому середовищі.

Загальний план діяльності на 2020-2021 роки:

• Розробка структури Дивізіону.
  • Напрацювання пріоритетних напрямків діяльності.
  • Розвиток професійної спільноти практичних психологів у сфері психології освіти дітей і дорослих.
  • Налагодження контактів з державними, громадськими, підприємницькими установами та організаціями.
  • Налагодження контактів із відповідними закордонними установами та організаціями.
  • Налагодження контактів із фахівцями, які працюють у сфері психології освіти дітей і дорослих.
  • Напрацювання ефективних технологій, методів навчання психології та психологічного консультування/психотерапії у сфері психології освіти дітей і дорослих.

З правилами вступу до дивізіону можна ознайомитися тут