Виключення ГО “Незалежна асоціація психологів” зі складу членів ГС “Національна психологічна асоціація”

Згідно результатів голосування під час засідання Ради 7 березня 2019 року, ГО “НЕЗАЛЕЖНА АСОЦІАЦІЯ ПСИХОЛОГІВ” ВИКЛЮЧЕНА зі складу членів ГС “Національна психологічна асоціація”. У голосуванні взяли участь 17 членів Ради, рішення прийняте одноголосно.

Вітаємо з Міжнародним жіночим днем!

Якою була б патопсихологія без Блюми Зейгарнік та Сусанни Рубінштейн? Чи існував би Тест тематичної апперцепції без Крістіни Морган? Як би розвивалася психодіагностика без робіт Анни Анастазі? Яке б обличчя мав би сучасний психоаналіз без Анни Фройд, Карен Хорні, Мелані Кляйн та Ненсі Мак Вільямс? Чи провів би Уільям Мастерс свої сексологічні дослідження без Вірджинії Джонсон? Що б ми знали про прив’язаність без Мері Ейнсворт? Якою була б одна з найвпливовіших психологічних організацій – Американська психологічна асоціація без першої жінки-президента АПА – Мері Уітон Калкінс? Як би розвивалась психотерапія без Тамари Дембо, Наталі Роджерс, Зерки Морено, Вірджинії Сатір та Лаури Перлз?

Психологія багато у чому завдячує жінкам🌷 Вітаємо з Міжнародним жіночим Днем!

Засідання Ради НПА 7 березня 2019 року

Присутні члени Ради:

Бурлачук Олег Леонідович, Вознесенська Олена Леонідівна, Палій Валерія Сергіївна, Плетка Ольга Тарасівна, Сурело Євген Анатолійович, Чорна Лідія Георгіївна.

Члени Ради, що брали участь дистанційно:

Бурлачук Леонід Фокович, Єгонська Наталія Олександрівна, Климчук Віталій Олександрович, Кочарян Олександр Суренович, Красін Сергій Анатолійович, Лазаренко Ольга Володимирівна, Лубківський Ігор Йосипович, Портницька Наталія Федорівна, Травенко Ольга Сергіївна, Трухан Ганна Валеріївна, Устенко Віталіна Володимирівна.

Запрошені особи:

Глушко Анна Сергіївна, Старков Денис Юрійович, Обєднін Сергій Дмитрович, Осипян Артем Левонович, Кузьменко Альона.

Розглянули:

• Подання про виключення ГО “Незалежна асоціація психологів” зі складу членів НПА,
  • Звіт Скарбника Валерії Палій про стан бюджету, фінансові зобов’язання НПА на 2019 рік та порядок прийому членських внесків,
  • Слухали представника Центру психічного здоров’я Артема Осипяна щодо створення робочої групи, яка займатиметься розробкою законопроекту з упорядкування надання психологічних послуг,
  • PR-стратегії НПА представлені Альоною Кузьменко,
  • Питання про створення Дивізій НПА, Питання про створення Виконавчої Ради НПА,
  • Слухали Віце-президента Віталія Климчука щодо статутної діяльності НПА та її фінансового забезпечення.

Зміна офіційної сторінки на Facebook

Дорогі друзі, шановні колеги,
Вимушені повідомити, що внаслідок несанкціонованного захвату доступу до адміністрування офіційної сторінки, відповідні представники НПА втратили можливість здійснювати повноцінне керування. Однак нам важливо освітлювати свою діяльність, ділитися корисною інформацією та залишатися на зв’язку з кожним із вас для налагодження співпраці.

У зв’язку з цим запрошуємо вас приєднатися та підписатися на нову сторінку НПА за посиланням. Ми намагалися зберегти максимум інформації. Стару сторінку буде поступово видалено. Нова сторінка:

Вітаємо нових дійсних членів НПА!

Раді повідомити, що з 1 березня 2019 року до Національної психологічної асоціації в якості дійсних членів приєднуються одразу три нові організації:

Запрошуємо й інші професійні психологічні об’єднання України до співпраці. Найкращий момент долучитися – зараз!

Офіційний канал НПА на YouTube

Маємо гарну новину – відтепер у Національної психологічної асоціації є власний офіційний канал на YouTube! І першими відео стали виступи наших доповідачів під час першої конференції NPA Open Space 2018, яка проходила в Києві 18 грудня.

Запрошуємо до перегляду!

Вітаємо з Новорічними та Різдвяними святами 2019!

Національна психологічна асоціація щиро вітає вас та ваших рідних з Новорічними та Різдвяними святами! Хай новий рік принесе світло, посмішки, тепло і взаєморозуміння, бажаємо нових успіхів та високих результатів в діяльності, блага і добра!

Підводячи підсумки, за 2018 рік НПА вдалось:

• стати співорганізаторами в проведенні Національного Круглого столу «Правове регулювання психологічної допомоги в Україні: стратегія європейської та загальносвітової інтеграції», в якому із запрошення НПА прийняв участь президент Європейської федерації психологічних асоціацій Тельмо Баптіста, та провести власну першу конференції NPA Open Space, яка відбулась у Києві 18 грудня;
  • налагодити співпрацю з Американською психологічною асоціацію, отримати грант на проведення заходу та доступ до найбільшого світового інформаційного ресурсу з психології – PsycNet;
  • створити власні робочі групи, які здійснюють активну діяльність в напрямку розробки законопроекту про надання психологічної допомоги, створення моделі ліцензування психологів України, впровадження системи європейського сертифікату EuroPsy та створення Етичного кодексу і Етичного комітету;
  • направити своїх членів у робочі групи та комітети Європейської федерації психологічних асоціацій, прийняти активну участь та заявити про психологічну спільноту України на міжнародному рівні;
  • створити Національний реєстр психологів України;
  • об’єднати 12 професійних психологічних організацій (ще 3 асоціації знаходяться в процесі приєднання та стануть членами НПА в 2019 році), а це – більше 300 професійних психологів Україні.

Віримо, що дані здобутки, хоча і є лише початком, стануть важливим фундаментом для подальшої роботи і розвитку вітчизняної психології. Дякуємо команді за активну участь та плідну роботу.

НПА – сила в єднанні!

Рішення Ради щодо встановлення членського року в НПА

ЗАТВЕРДЖЕНО

Радою Національної психологічної асоціації

від 27 грудня 2018 року

Рішення

Шляхом відкритого голосування членів Ради (голосувало 14 представників асоціацій з 24, що становить більше половини і є достатнім для прийняття рішення: “за” – 14, “проти” – 0, “утрималось” – 0) було постановлено встановити членський рік в НПА на період з 1 березня по 28 (29) лютого наступного року. Даний період зумовлений необхідністю щорічного оновлення реєстру психологів Національної психологічної асоціації та сплати членського внеску в EFPA.

Проф. БУРЛАЧУК Леонід Фокович,

дійсний член НАПН України, президент НПА

Посилання на документ: Рішення Ради від 27 грудня 2018 року щодо встановлення членського року в НПА на період з 1 березня поточного року по 28 (29) січня наступного року

Вітання зі святами 2019 від EFPA!

We wish you Happy Christmas and Holidays.
May the New Year bring you new hopes, realisations and projects. And that the new projects. We must continue to show how the European psychologists work together for a better future.
May we all contribute as psychologists for the wellbeing of the European citizens, by applying our science and practice to the resolution of the problems that we collectively face.
_______________________________________
On behalf of the EFPA Executive Council
Telmo Mourinho Baptista
EFPA President

НПА вітає нового члена – УІПА!

Згідно відкритого голосування від 13 грудня 2018 року, Рада НПА ухвалила приєднання ГО “Український інститут практичної адиктології” (УІПА) до Національної психологічної асоціації. Представники у Раді НПА – Старков Денис Юрійович та Заєць Ірина Володимирівна. Ласкаво просимо до парасольки!