ПАРТНЕРСТВО НПА ТА ВИДАВНИЦТВА “НАШ ФОРМАТ”

З радістю анонсуємо початок нового партнерства: цього разу із видавництвом якісної та актуальної літератури “Наш Формат”. Серед асортименту видавництва – науково-популярна, мотиваційна та психологічна література, із якою розширювати професійний кругозір легше та цікавіше.
Щоб отримати знижку 20% на добірку за посиланням https://bit.ly/2SC1yls, застосуйте під час оформлення замовлення промокод npa_books. Поспішайте, пропозиція діє до 18 жовтня!

НОВИЙ ДИВІЗІОН В НПА: ПСИХОАНАЛІТИЧНА ПСИХОЛОГІЯ ТА ПСИХОТЕРАПІЯ

24 вересня 2020 року на засіданні Ради правління НПА було підтримано заявку на створення дев’ятого дивізіону!
Детальніше про дивізіон та умови вступу ви можете прочитати на нашому сайті.
Підписатися на сторінку дивізіону у фейсбуці можна тут.

НПА РОЗРОБИЛА РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ДРУЖНЬОГО ДО ПРИРОДИ ОФІСУ, ЦЕНТРУ, КОНФЕРЕНЦ-ХОЛУ

З 1979 року 6 жовтня світ відзначає день охорони місць існування. В цей день громадськість згадує про Конвенцію охорони дикої флори, фауни й природних місць існування в Європі.
Не секрет, що людина своєю діяльністю суттєво впливає на природу, змінюючи її. З кожним роком у світі все більше територій піддаються змінам у зв’язку зі зростанням міст, видобутком корисних копалин, розширенням сільського господарства, будівництва заводів. Багато територій стають непридатними для життя через засмічення. Щоденно ми використовуємо безліч ресурсів природи над ціною яких навіть не замислюємося.
Психічне здоров’я людини значною мірою залежить від того, в якому середовищі вона живе та працює, тому наша робоча група з превенції зміни клімату та підтримки психічного здоров’я розробила керівництво для психологів, педагогів, медичних працівників. У ньому ви знайдете корисні рекомендації щодо того, як організувати власний робочий простір в дружній для природи спосіб. Ми не тільки зібрали для вас переконливі аргументи, а і запропонували конкретні рішення, які ви можете реалізовувати відповідно до наших реалій.
Ознайомитися з текстом керівництва ви можете
Якщо вам близька наша ініціатива, нижче за посиланням ви можете знайти безкоштовні плакати, які можна звантажити, додати на них логотип вашого офісу, центру, конференц-холу та розмістити у вашому просторі.
Так більша кількість людей буде знати про ваші цінності. Формат А3.
Дбайливе ставлення до середовища — ознака розвиненого суспільства. Великі зміни починаються з нас!
Дякуємо за візуальне втілення нашої роботи Марині Мітіній

ОГОЛОШЕНО КОНКУРС ДО НАЦІОНАЛЬНОГО КОМІТЕТУ EUROPSY

Якщо ви хочете стати членом Національного комітету EUROPSY та впроваджувати систему Європейської сертифікації в Україні, а також є членом Національної психологічної асоціації, ви можете взяти участь у конкурсі.
Більше про завдання Національного комітету ви можете дізнатися з Положення
Для участі в конкурсі необхідно підготувати:
– заявку (прізвище, ім’я, по батькові кандидата; дата набуття дійсного членства НПА; короткі відомості про формальну та неформальну освіту в психології, в тому числі про науковий ступінь (якщо є); перелік членства в фахових психологічних асоціаціях; опис сфер фахової діяльності; опис внеску в розбудову процесів EuroPsy в Україні (якщо є);
− Мотиваційний лист (мотивація членства у Національному комітеті з детальним описом можливих активностей та часового залучення);
− CV.
Всі документи одним листом надіслати на office@npa-ua.org
Документи приймаються до 01.11.2020

Психологи НПА виступили консультантами проєкту «Крим завжди у серці»

Агенція Gres Todorchuk та продакшн-студія Limelite запустили спільний проєкт #завжди_у_серці. Комунікація за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України стартувала на телебаченні та в соцмережах короткими роликами та відеоінтерв’ю, в яких українці діляться своїми спогадами про Крим.

Запуску проєкту передували консультації агенції з психологами Національної психологічної асоціації. Ми зібрали команду із 7 кращих спеціалістів в галузі соціальної психології та масових комунікацій, які поділилися власними ідеями та даними актуальних досліджень. Ми вдячні агенції Gres Todorchuk за ідею — результат вашої роботи перевершив сподівання. Це надзвичайно зворушливі історії, і нам всім є що пригадати про наш Крим, з яким пов‘язана безліч спогадів.

Лекція “Як зміна клімату впливає на наше психічне здоров’я”

🌾 Чому психологи по всьому світу об’єдналися навколо проблеми зміни клімату?
🌝 Як підвищення температури повітря та зміни ландшафтів впливають на наш психічний стан?
💥 Про які наслідки стихійних лих говорять найменше?
🦔 Чому для відчуття щастя нам так потрібна природа, і що психологи в Україні роблять, щоб врятувати ситуацію вже сьогодні?

Про все це ви зможете поговорити з президенткою Національної психологічної асоціації, модераторкою робочої групи НПА з превенції зміни клімату та збереження психічного здоров’я, кандидаткою психологічних наук, Валерією Палій.

🎯 Тільки цифри, факти та доведені дані.

✅ П’ятниця, 25 вересня, 15:00.

✅ Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України

Організатори: Earthmate та НПА – Національна психологічна асоціація

З ДНЕМ ЗНАНЬ!

ЩО ВАЖЛИВІШЕ ЗНАТИ?

Значення числа Пі чи свої сильні сторони?
Кількість елементів в періодичній таблиці Менделєєва чи кількість справжніх друзів?
Кордони Європи чи свої власні?
Іноземні фразеологізми чи як висловити власну позицію?
Що таке E=mc2 чи формулу власного успіху?
Стадії мітозу чи як формується довіра у стосунках?
Сонети Шекспіра чи власне серце?

Ми, Національна психологічна асоціація, віримо, що українська школа може дати сучасним дітям різні корисні знання.

Віримо, любимо, підтримуємо!
З днем знань!

Багато корисного для роботи можна знайти тут

Нас відчула та намалювала Олександра Майор

ЗАВЕРШУЄМО ЛІТО ДОБРИМИ НОВИНАМИ? З 1.09 ЗНИЖУЄТЬСЯ ВАРТІСТЬ ЧЛЕНСЬКОГО ВНЕСКУ!

Хотіли приєднатися до нас, але чекали на слушну нагоду – цей час настав!

Членський рік в НПА починається з 1 березня і триває до кінця лютого.
У другому членському півріччі ми знижуємо вартість внеску вполовину для тих, хто хоче до нас приєднатися, адже ви можете скористатися нашими перевагами членства тільки за 6 місяців. Тож в період з 01.09.20-28.02.21 внесок становить 220 гривень.

Як стати членом НПА через дивізіон?
1. Обрати дивізіон.
2. Заповнити реєстраційну форму.
3. Чекати від нас листа.
4. Оплатити.
5. Відсвяткувати своє членство в НПА.

Всі деталі тут

ЗАПРОШЕННЯ НА ВІДКРИТЕ ОБГОВОРЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ЗАКОНУ ПРО ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я

Національна психологічна асоціація в межах україно-швейцарського проєкту “Психічне здоров’я для України” (MH4U) та у співпраці з Центром психічного здоров’я та моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України реалізує спільний проєкт, метою якого є покращення системи забезпечення психічного здоров’я населення.
Важливим компонентом проєкту є вдосконалення законодавства в області психічного здоров’я. Вже півроку наша команда працює над аналізом законодавства в цій сфері. Була створена Коаліція з вдосконалення законодавства, до якої входять громадські організації, психіатри, психотерапевти, психологи та інші фахівці, яким не байдуже психічне здоров’я українців та дотримання прав людей з проблемами психічного здоров’я. Членами нашої Коаліції вже є 44 учасника з понад 30 різних організацій.
Тож, повідомляємо Вам, що 28 серпня 2020 року 10:00-13:00 відбудеться перше Відкрите обговорення Концепції закону, на якому ми будемо обговорювати що саме має змінити майбутній законопроєкт.
Запрошуємо вас взяти участь у цій зум-конференції. Ваша думка і позиція має бути почута.
Для реєстрації важливо заповнити форму.
Кількість місць обмежена.

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!

Тобі 29. За всіма психологічними періодизаціями ти увійшла у зрілий вік, за якимись ранній, але все одно дорослий. Перед тобою стоїть так багато задач: знайти того або тих, з ким би ти могла створювати щось міцне, стабільне на довгі роки, отримувати підтримку та нести відповідальність. У партнерстві, а не в залежності. Ти молода, перед тобою так багато перспектив. Хочеться реалізувати себе і не помилитися. Ти вчишся приймати себе і нарешті готова визнати, що Чернівці — це ніякий не маленький Париж, це Чернівці. Свої та автентичні. Ти вже мала досвід невдалих стосунків і вже знаєш, що таке аб’юз від того, з ким росла пліч-о-пліч. Всі далекі родичі бачили вас разом, але… ти наново вчишся боронити кордони і довіряти. Тепер ти знаєш, що ціна помилки може бути завеликою. Що часто наслідки і вся відповідальність буде тільки на тобі, що інші «дорослі» нічого не виправлять, що ти сама вже доросла. Ти почала думати більше про своє здоров’я, стала обережніше, частіше миєш руки. Ти точно не така легковажна як у свої 15 чи 18, але досі розв’язуєш усі свої проблеми із сепарацією та закриваєш незакриті гештальти, а часом зважуєшся на сміливі кроки. Але так само часто міркуєш серцем, віриш словам, а не діям, помиляєшся і виправляєш. Ти справжня 29 жінка! Вітаємо, рідна.
Дякуємо чудовій Олександрі Майор за те, що так тонко відчула наше привітання.