НОВИЙ ДИВІЗІОН НПА! ДИВІЗІОН “ПСИХОЛОГІЯ ХАРЧОВОЇ ПОВЕДІНКИ”

В рамках НПА відкривається новий дивізион: Психологія харчової поведінки. Його місія: сприяння розвитку інформування, профілактики та корекції харчової поведінки, попередження її розладів шляхом інтеграції наукових і професійних аспектів з метою поширення психологічної культури та мінімізації деструктивного впливу на стан здоров’я. Також дивізіон прагне об’єднати фахівців-психологів, що практикують та досліджують гармонійну, девіантну та розлади харчової поведінки інституційно і приватно, для сприяння провадженню практики, підвищення якості надання індивідуальної, подружньої, сімейної та групової психологічної допомоги різним верствам населення України.

Основні цілі дивізиону:

• Сприяти проведенню дослідницької діяльності та психодіагностики в галузі психології харчової поведінки та її розладів, профілактики розвитку девіантної харчової поведінки та психологічної корекції.
  • Посприяти в здійсненні професійної підготовки та підвищення кваліфікації фахівців, які надають психологічну допомогу людині з девіантною харчовою поведінкою та розладами харчової поведінки.
  • Сприяти здійсненню професійної діяльності фахівців у сфері психології харчової поведінки та психологічної корекції людині з девіантною харчовою поведінкою та розладами харчової поведінки.

Завдання:

• Розробка та проведення навчальних програм з психології харчової поведінки та психологічного консультування і психотерапії при роботі з девіантною харчовою поведінкою та РХП.
  • Організація та проведення профільних науково-практичних конференцій, семінарів, вебінарів та інших заходів.
  • Організація та проведення відповідних лекцій, майстер-класів, курсів підвищення кваліфікації, а також організація супервізійної та інтервізійної підтримки фахівцям.
  • Створення власних та участь у зовнішніх проектах з психології харчової поведінки: попередження розладів харчової поведінки, профілактика, корекція.
  • Інформаційна підтримка професійної діяльності дослідників та практиків за умови, що їх діяльність спрямована на вивчення психології харчової поведінки, впливу девіантної харчової поведінки та її розладів на психіку окремої людини та/або соціальних груп, процесів та психологічної допомоги з використанням наукових методів корекції РХП.

План діяльності на 2020-2021 роки:

• Напрацювання пріоритетних напрямків діяльності;
  • Розвиток професійної спільноти психологів та консультантів з харчової поведінки;
  • Налагодження контактів з державними, громадськими, підприємницькими установами та організаціями;
  • Налагодження контактів з вітчизняними та закордонними спеціалістами, професійними спільнотами, які працюють у сфері психології харчової поведінки;
  • Напрацювання ефективних підходів та методів навчання психології харчової поведінки та психологічного консультування/психотерапії девіантної харчової поведінки;
  • Організація та проведення відповідних лекцій, майстер-класів та тренінгів.

Модератор: Ольга Травенко

Дізнатися про формат приєднання до дивізионів та знайти посилання на форму можна ТУТ.

This entry was posted in Uncategorized