Оновлення складу робочих груп у 2020 році

Ми оновлюємо склад РГ відповідно до пріоритетів НПА 2020!
Так як ми щиро віримо, що сила в єднанні, пропонуємо усім бажаючим долучитися та подати заявки. Дві важливі умови роботи – наявність базової психологічної освіти та актуальне членство у НПА (більше про членство в НПА можна дізнатися тут – https://npa-ua.org/…/format-priyednannya-ta-printsipi-chle…/). Звичайно, наша робота буде потребувати від вас і певного включення, а саме часових та інтелектуальних ресурсів, тож якщо ви готові послужитися сучасній українській психології – приєднуйтесь.

Трохи про наші групи:

– Розробка сучасного етичного кодексу та етичного комітету
Як відомо всім спеціалістам, існуючий Етичний кодекс є дещо застарілим та не дає відповідей на багато питань, які виникають у зв’язку з певними технологічними змінами або новими контекстами роботи психолога. Тож оновлення на часі. У зв’язку із тим, що НПА – це асоціація, що об’єднує спеціалістів з різних галузей, ми хотіли би створити універсальний Етичний кодекс, а також організувати роботу етичного комітету, який би міг захищати як користувачів психологічних послуг, так і спеціалістів.

– Міжнародна діяльність.
НПА дуже зацікавлена в розвитку міжнародного партнерства, бо тільки у взаємодії та кооперації – поступ. За останні роки ми підписали кілька меморандумів про взаєморозуміння із різними світовими професійними спільнотами, серед яких є Американська психологічна асоціація. У другому півріччі 2019 року Національна психологічна асоціація проводила Європейський семестр з психології у партнерстві з Європейською федерацією психологічних асоціацій. У листопаді 2019 Київ відвідали президенти психологічних асоціацій Європи. Ще тільки початок 2020, але ми вже маємо кілька запланованих лекцій від іноземних партнерів та кілька цікавих візитів. Втім, ми не хочемо зупинятися, тож запрошуємо небайдужих до роботи.

– Законодавчі ініціативи з врегулювання діяльності психологів та надання психологічних послуг.
Можна довго дивитися на те, як тече вода, як горить вогонь та говорити про відсутність адекватної нормативної регуляції діяльності психолога. Ми над цим працюємо та маємо певні наробки. Шукаємо тих, хто в темі, а якщо ви ще й психолог та юрист в одній особі – ми про вас мріємо!

– Просвітницька робота щодо різноманітних аспектів кліматичних змін, що впливають на здоров’я населення.
У 2019 НПА від імені професійного українського співтовариства психологів підписала міжнародну декларацію про консолідацію зусиль у сфері боротьби з кліматичними змінами. Руйнівна діяльність людини – це наслідок її цінностей, ставлень та звичок, тож ми прагнемо, щоб поведінка людей стала більш дружньою до природи. Якщо ви хочете допомогти нашій планеті – ми чекаємо на час.

Діяльність наших робочих груп зацікавила вас? – заповнюйте дану анкету і модератори РГ вийдуть з вами на контакт.

#національнапсихологічнаасоція #НПА #силавєднанні

This entry was posted in Uncategorized