COVID19. Мережа психологічної допомоги

Виконавча Рада

Президент НПА

Палій Валерія Сергіївна

кандидат психологічних наук, сертифікований викладач Інституту клієнт-центрованої та експірієнтальної психотерапії, практикуючий психолог, психодіагност, Скарбник НПА 2017-2020.

Віце-президент НПА

Климчук Віталій Олександрович

доктор психологічних наук, директор «Mental health. Solutions», провідний науковий співробітник Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, член групи експертів МОЗ України «Психічне здоров’я», член Науково-методичної ради МОН України.

Секретар НПА

Бурлачук Олег Леонідович

виконавчий секретар ГО «ВПА», психолог, директор Першого українського видавництва психологічних тестів «ОС Україна», партнер Київського психологічного центру ALTERA.

Скарбник НПА

Лєвіна Олена Ігорівна

магістр психології (НАУ, 2010), член ГО “Всеукраїнська психодіагностична асоціація”, практикуючий психолог-експерт з психодіагностики, дитячий психолог.

Перший Президент НПА

Бурлачук Леонід Фокович

психолог, доктор психологічних наук, професор, дійсний член (академік) НАПН України; закінчив філософський факультет Київського університету (1970); кандидатська дисертація (1976), докторська дисертація (1990); у Київському університеті: асистент, доцент (1970–1990), професор (з 1991 року), завідувач кафедри соціальної та педагогічної психології (1990–1992), завідувач кафедри психодіагностики та клінічної психології факультету психології (з 1992), декан факультету психології (2010–2012); сфера наукових інтересів: психологія особистості, клінічна психологія, психодіагностика. Президент НПА 2017-2020 рр.

Рада

Бібік Тетяна Петрівна

член Ради НПА, Голова ГО «Асоціація психологів «Сила Єдності», практичний психолог, керівник центру психології та розвитку “Bibika Family”.

Бригадир Марія Богданівна

член Ради НПА, психолог, кандидат психологічних наук; закінчила Тернопільський експериментальний інститут педагогічної освіти за спеціальністю – «Психологія» у 1997 році; у 2003 році захистила дисертацію у спеціалізованій вченій раді Одеського національного університету імені І. І. Мечникова; з 2008 року доцент кафедри психології та соціальної роботи Тернопільського національного економічного університету; член ГО «Асоціація психологів України «Разом заради майбутнього»»; автор більше 85 публікацій.

Вознесенська Олена Леонідівна

член Ради НПА, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник Інституту соціальної і політичної психології НАПН України, президент ВГО «Арт-терапевтична асоціація».

Войцях Тетяна Володимирівна

член Ради НПА, практикуюча психологиня, арт-терапевтка, кінотерапевтка, тренерка; модераторка Дивізіону “Психологія освіти” НПА; співзасновниця, членкиня Правління та директорка Департаменту освіти ГО “Асоціація психологів освіти”; сертифікована тренерка і медіаторка ГО “Ла Страда-Україна”; членкиня ВГО “Арт-терапевтична асоціація”, членкиня ГО “Інститут режисованої фільмотерапії та фільмотренінгу”; авторка і тренерка-координаторка освітніх проєктів «Простір для саморозвитку» та «Тренінговий табір для тренерів»; авторка методично-прикладного комплексу «ФОТОPOST», комплекту ігрових карток «Увага! Права дитини!», методичних посібників, спецкурсів, освітніх програм підвищення кваліфікації, арт-терапевтичних програм; ведуча психологічних та соціальних ігор; неодноразова лауреатка та дипломантка Всеукраїнських конкурсів наукових, навчальних і методичних праць з проблем післядипломної освіти.

Галкіна Катерина Сергіївна

член Ради НПА, член Правління ГО «Асоціація психологів «Сила Єдності», практичний психолог.

Гарюшкіна Алла Анатоліївна

член Ради НПА, член правління ГО «Асоціація нейропсихологів України», нейропсихолог.

Гарюшкін Дмитро Сергійович

член Ради НПА, президент ГО «Асоціація нейропсихологів України», нейропсихолог.

Дружиніна Олена Станіславівна

член Ради НПА, магістр психології, викладач психологічних дісциплін (КДУ ім.Тараса Шевченка, 1982), психолог-консультант, супервізор (соціально-психологічний тренінг), керівник проекту КАППП «Київська школа тренерів СПТ», керівник тренінгового проекту для дітей та підлітків «ЕКІПАЖ-ЛІДЕР». Досвід роботи: проведення тренінгів, розробка програм та концепції підготовки, методичне консультування тренерів СПТ.

Живоглядов Юрій Олексійович

член Ради НПА, кандидат психологічних наук (1988), доцент кафедри психології “Університету “КРОК”. Керівник секції “психологічного консультування та коучингу” Української Спілки Психотерапевтів (УСП). Віце-президент ГО «Київська асоціація практикуючих психологів та психотерапевтів». Психолог-консультант екзистенціального напрямку. Керівник проекту “Екзистенціальний коучинг” КАППП.

Заєць Ірина Володимирівна

член Ради НПА, Віце-президент ГО «Український інститут практичної адиктології», керівник Центру розвитку особистості «Альтерантива».

Клименко Наталія Геннадіївна

член Ради НПА, психолог, психотерапевт, ведуча тренінгових і терапевтичних груп, індивідуальний та організаційний консультант. Засновниця центру психологічного консультування та психотерапії «ПСИХОЛАД». Авторка наукових і науково-популярних публікацій. Дослідниця жіночих життєвих сценаріїв. Авторка тренінгових программ для жінок, а також програм із психології успіху та психології грошей. Член ЕАТА/УАТА (Європейська/Українська Ассоціація Транзакційного Аналізу). Член УАОППП (Українська Ассоціація Організаційних Психологів та Психологів Праці). Член ВГО “Арт-терапевтична асоціація». Член УСТА (Українська Спільнота Транзакційного Аналізу).

Ковальчук Віта Вікторівна

член Ради НПА, член Правління ГО «Центр психології та психотерапії» (Україна, м. Луцьк), психолог, гештальт терапевт («Institut für Psychosoziale Forschung und Persönlichkeitsförgerung e.V.», Німеччина).

Колісник Людмила Олексіївна

член Ради НПА, кандидат психологічних наук, практичний психолог психологічної служби СумДУ, голова методичного об’єднання практичних психологів ЗВО III-IV р.а. м.Суми, викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ, фахівець за напрямком символдрама (психодинамічно орієнтована психотерапія), член ради правління ГО «Асоціація психологів вищої школи України».

Кочарян Олександр Суренович

член Ради НПА, доктор психологічних наук, професор; завідуючий кафедри психологічного консультування і психотерапії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна; офіційний викладач і супервізор практики Міжнародного класу Професійної психотерапевтичної ліги Росії (ППЛ); керівник модальності клієнт-центрованої терапії в ППЛ; власник сертифікату Європейської асоціації психотерапії (EAP); директор Інституту клієнт-центрованої та експірієнтальної психотерапії.

Красін Сергій Анатолійович

член Ради НПА, Ph.D., психолог, коуч, президент ГО «Асоціація дитячих та сімейних психологів України», керівник Інституту режисованої фільмотерапії та фільмотренінгу, автор методу «Режисована фільмотерапія», національний тренер Interhational Child Development Programme, тренер програми «Мінімальні стандарти щодо захисту прав дітей при гуманітарних діях».

Ловчинська Тетяна Олександрівна

член Ради НПА, магістр психології КНУ імені Тараса Шевченка, член Української та Європейської асоціації транзакційного аналізу (УАТА, ЄАТА).

Лубківський Ігор Йосипович

член Ради НПА, психолог, психоаналітик, публіцист, системний коуч (бізнес-консультант), ведучий Балінт-груп, член УСП; автор більше 80-ти інтернет-публікацій найрізноманітнішої тематики – від політичного устрою держави до проблем економіки та психології; працював волонтером у Львові, в благодійному фонді «Відкрите серце» з дітьми-аутистами (2010); учасник міжнародного україно-австрійського проекту «Трускавецька школа психотерапії» за спеціальністю «Групповий психоаналіз» та україно-польського «Навчання на Лідера Балінт-груп» (2011); стажування за авторською методикою тілесно-орієнтованої «Терапії усвідомленням» Ігоря Каніфольського (м. Санкт-Петербург); професійна допомога: вікові та життєві кризи, підтримка і супровід у важкі хвилини, кохання та дружба, психосоматичні розлади, особистий розвиток та кар’єрне зростання, в т.ч. індивідуальний коучінг (бізнес-консультування) та коучінг організацій.

Магеровська Ольга Олегівна

член Ради НПА, Голова Правління ГО «Центр психології та психотерапії», психолог, гештальт-терапевт; член Інституту психосоціальних досліджень та розвитку особистості.

Маруда Тетяна Миколаївна

Член Ради НПА, магістр психології НПУ ім. М.П. Драгоманова, практичний психолог, член Української та Європейської асоціації транзакційного аналізу (УАТА, ЄАТА).

Островська Катерина Олексіївна

член Ради НПА, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Львівського національного університету імені Івана Франка, керівник «Освітньо-консультативного центру Справи Кольпінга в Україні». Напрямки психотерапевтичної практики: системна, короткотермінова психотерапія, сконцентрована на розв’язку,  інтегративна психотерапія (КІМ у контексті травматерапії). Спеціалізація у напрямку допомоги людям з порушенням розвитку, зокрема, з аутизмом, роботи з травмою, нейропсихології. Досвід у психологічній експертизі в судовій практиці.

Плаксієнко Ірина Леонідівна

член Ради НПА, доцент кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля Полтавської державної аграрної академії, к.х.н., доцент. Керівник психологічної служби Полтавської державної аграрної академії, практичний психолог, фізичний реабілітолог, член Полтавського відділення Української спілки психотерапевтів, психоаналітик. Напрямок наукових досліджень: «Психологічний супровід навчально-виховного процесу у аграрних вищих навчальних закладах». Співавтор більше 160 наукових публікацій, в тому числі автор одноосібної монографії «Екологія людини: особистісна складова» (2018р.).

Плетка Ольга Тарасівна

член Ради НПА, співробітник Інституту соціальної та політичної психології НАПН України (Лабораторія психології малих груп та міжгрупових відносин), викладач ЦПК Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України, психолог проекту з психо-соціальної підтримки НК ТЧХУ у м. Києві, член Ради ВГО «УАТА», Голова Запорізького осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація»; сфера інтересів: свідомі та несвідомі групові процеси, гендерно-рольове сприймання, психологічне консультування, арт-терапія, травматерапія, робота з ВПО та УБД (демобілізованими, пораненими та їх родинами), практик транзактного аналізу, автор навчальних курсів з психологічного консультування, волонтерської роботи та по роботі з травмою; вища освіта: музична педагогіка, практична психологія, соціальна робота, фізична реабілітація.

Портницька Наталія Федорівна

член Ради НПА, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та психотерапії Житомирського державного університету ім. Івана Франка; Директор ГО «Центр практичної психології «For life»»; практикуючий психолог.

Рашковська Ілона Владиславівна

член Ради НПА, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології НПУ імені М.П.Драгоманова, практичний психолог – методист вищої категорії школи №91 м.Києва, член експертних комісій МОН, керівник психологічного клубу «Давай поговоримо», Заслужений працівник освіти України.

Саламон Олег Леонтійович

член Ради НПА, священник, викладач в Львівській та Київській Духовних Семінаріях (РКЦ) і Богословського Інституту Святого Йосипа Більчевського (біблеїстика), асистент кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Львівського національного університету імені Івана Франка, психолог, психотерапевт. Напрямки, які використовую в практиці: короткотермінова – терапія сконцентрована на розв’язку (BSFT), гештальт – терапія, психодрама (бібліодрама), логотерапія, тре-терапія, системна психотерапія, інтегративна психотерапія (КІМ). Спеціалізації: сімейно-дитяча психотерапія, психотерапевтична допомога при травмах і кризах в гештальт підході, робота з психосоматичними розладами в клінічній гештальт терапії, клінічний підхід в гештальт терапії, «Робота з узалежненнями» в рамках короткотермінової психотерапії, сконцентрованої на розв’язку, «Робота з депресією та суїцидом» в рамках короткотермінової психотерапії, сконцентрованої на розв’язку.

Сафін Олександр Джамільович

член Ради НПА, доктор психологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Завідувач кафедрою психології Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини. Автор більш як 220 наукових праць у галузі психології діяльності в особливих умовах, а також педагогічної та вікової психології. Член двох спеціалізованих вчених рад з психології. Член міжнародної ліги поліграфологів. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. Голова ГО «Інститут сучасного психологічного консультування».

Старков Денис Юрійович

член Ради НПА, Голова ГО «Український інститут практичної адиктології», практичний психолог, член УАТА і УСП, майстер соціальної роботи.

Сурело Євген Анатолійович

член Ради НПА, голова ГО «Асоціація психологів освіти», практичний психолог, вчитель етики та християнської етики.

Трухан Ганна Валеріївна

член Ради НПА, практикуючий кризовий психолог, президент International Child Development Programme in Ukraine, співзасновник та заступник керівника ГО «Асоціація дитячих та сімейних психологів України», арт-терапевт, член «Східноукраїнської асоціації арт-терапії», тренер Міжнародної програми розвитку дитини (International Child Development Programme), тренер в напрямку кризового консультування в установах системи освіти, в напрямку «Мінімальні стандарти щодо захисту прав дітей при гуманітарних діях» / «Ведучий тренінгових програм», навчальний тренер з арт-терапії («Східноукраїнська асоціація арт-терапії»); працювала кризовим психологом відділу надзвичайних ситуацій МБФ «Карітас України», має досвід тренерської роботи, в проведенні навчальних тренінгів, в роботі керівником у справах дітей, психологом ПМПК, шкільним психологом.

Травенко Ольга Сергіївна

член ради НПА, співзасновник та заступник голови ГО «Психологи без кордонів»; аспірантка Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України; практикуючий психолог-експерт з психодіагностики, консультативний член в ІКЕП, практикуючий клієнт-центрований терапевт.

Устенко Віталіна Володимирівна

член Ради НПА, Голова ГО «Психологи без кордонів», координатор Платформи профорієнтації «Потенціал», член УСП; закінчила аспірантуру за напрямом «Соціальна психологія» (2017) у Інституті соціальної та політичної психології НАПН України; ВО – психологія (НПУ імені М. П. Драгоманова, магістр, 2013), філософія (КНУ імені Т. Г. Шевченка, спеціаліст, 2015); публічне управління та адміністрування, слухач (НАДУ, магістр, 2018); керівник гуртків психологічного напрямку у КПДЮ (з 2011); практикуючий психолог (диплом консультанта у екзистенційному аналізі GLE International).

Чорна Лідія Георгіївна

член Ради НПА, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник, в.о. завідувача Лабораторії психології малих груп та міжгрупових відносин Інституту соціальної та політичної психології НАПН України; член правління Асоціації політичних психологів України; заступник Голови редакційної колегії збірника наукових праць «Проблеми політичної психології».