COVID19. Мережа психологічної допомоги

PresentPast Форум “Розмірковуємо над минулим для формування майбутнього. Робота з травмою після колективного насильства”, 14 червня 2019 року (відбувся)

Участь безкоштовна.
Переклад (українсько-англійський) забезпечується.

Надішліть свою відповідь до 12 червня 2019 на email: info@amcha.de

Понад 30 років організація AMCHA надає психосоціальну підтримку потерпілим та їхнім нащадкам в Ізраїлі.  Багато досвіду в роботі з минулим і підтримкою травмованих людей і груп у сьогоденні було набуто у процесі  подолання наслідків  Шоа в  Ізраїлі та  Німеччині.

Історичні, соціальні та біографічні переживання мають тривалий вплив на покоління і відіграють центральну роль у вирішенні поточних конфліктів. Які трансгенераційні наслідки має травма після колективного насильства? Які соціальні та індивідуальні наслідки минулого і поточне поводження з травмою після колективного насильства? У чому полягають принципи історико-рефлекторної та чутливої до травм психосоціальної допомоги в цьому контексті? Які компетенції повинні бути  у вирішенні цих питань?

На Форумі «PresentPast» ми  хочемо поділитися досвідом та, побудувати мережу та зміцнити соціальних працівників  та терапевтів у своїх практичних областях. Основна увага приділяється розширенню можливостей і взаємній підтримці в психосоціальній допомозі в різних контекстах.

Експерти з України, Німеччини та Ізраїлю  передадуть знання про психосоціальні принципи. На  заключній панелі будемо обговорювати поточний контекст та існуючи виклики для психо-соціальної допомоги.

Порядок денний

15.00 — Вітальні слова

• Лукас Вєльц- Представник AMCHA у Німеччині

15.30 — Марина Чернівськи – Головний доповідач – Програмний Директор, член правління  AMCHA у Німеччині

15.45  — Панель 1: Сучасність минулого – про роль і значення історії та трансгенеративної передачі

Модератор: Марина Чернівськи, психолог, Програмний Директор, член правління  AMCHA у Німеччині

• Олексій Біда, Українська Гельсінська спілка з прав людини
  • Ірина Верведа, Хесед, Одеса
  • Світлана Осіпчук, історик, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

17.15 — Перерва

17.45 — Панель 2: Психосоціальна підтримка, профілактика та кризове втручання після колективного насильства з трансгенеративної перспективи

Модератор: Діна Гуд, Координатор проекту в Україні

• Вікторія Горбунова, соціальний психолог, питання психічного здоров’я у контексті Голодомору
  • Мірі Лернер, психолог та психотерапевт, AMCHA, Ізраїль
  • Наталія Гуржій, Благодійний Фонд РОКАДА, директор
  • Світлана Побережець, правозахистник, Вінницька правозахистна група

19.00 — Частування

Funded with generous support of the German Federal Ministry of Health and the EVZ Foundation.