В НПА РОЗПОЧИНАЄ РОБОТУ ДИВІЗІОН “ПСИХОЛОГІЯ ОСВІТИ

Дивізіон «Психологія освіти» є співтовариством практичних психологів, а також фахівців у сфері педагогіки, соціальної педагогіки, соціальної роботи, діяльність яких спрямована на надання психолого-
педагогічних послуг дітям і дорослим у формальному та неформальному освітньому середовищі. Дивізіон сприяє проведенню наукових досліджень, професійної підготовки, перепідготовки, підвищення рівня кваліфікації, а також самоосвіті та професійному самовдосконаленню фахівців у сфері психології протягом усього життя.

Модератори дивізіону: Євген Сурело, Тетяна Войцях.

Місія дивізіону: сприяння розвитку психології освіти дітей і дорослих шляхом інтеграції наукових і практичних професійних аспектів з метою поширення психологічної культури в освітньому середовищі та підвищення якості надання психологічних, психолого-педагогічних та соціально-педагогічних послуг дітям та дорослим у сфері освіти.

Головні цілі:
1. Сприяти проведенню дослідницької діяльності в питаннях психології освіти дітей і дорослих.
2. Сприяти в здійсненні професійної підготовки і підвищення кваліфікації фахівців, які надають психолого-педагогічну допомогу дітям і дорослим у сфері освіти.
3. Сприяти здійсненню професійної діяльності фахівців у сфері психології освіти дітей і дорослих.

Завдання:
1. Розробка та проведення навчальних програм з психології та
психологічного консультування/психотерапії в сфері психології освіти
дітей і дорослих.
2. Організація та проведення профільних науково-практичних конференцій, семінарів, фестивалів, конкурсів, спрямованих на підвищення рівня психологічної культури фахівців у сфері освіти та розвитку психологічної освіченості населення України.
3. Організація та проведення лекцій, практикумів, майстер-класів, тренінгів, інших навчальних і освітніх заходів з актуальних питань психології освіти дітей і дорослих.
4. Створення власних та участь у зовнішніх проектах з психології та
психотерапії.
5. Інформаційна підтримка професійної діяльності практичних психологів, а також фахівців у сфері педагогіки, соціальної педагогіки, соціальної роботи, за умови, що їхня діяльність спрямована на надання психолого-педагогічних послуг дітям і дорослим у формальному та неформальному освітньому середовищі.

Загальний план діяльності на 2020-2021 роки
1. Розробка структури Дивізіону.
2. Напрацювання пріоритетних напрямків діяльності.
3. Розвиток професійної спільноти практичних психологів у сфері психології
освіти дітей і дорослих.
4. Налагодження контактів з державними, громадськими, підприємницькими установами та організаціями.
5. Налагодження контактів із відповідними закордонними установами та організаціями.
6. Налагодження контактів із фахівцями, які працюють у сфері психології освіти дітей і дорослих.
7. Напрацювання ефективних технологій, методів навчання психології та психологічного консультування/психотерапії у сфері психології освіти дітей і дорослих.
8. Організація та проведення лекцій, практикумів, майстер-класів, тренінгів, інших навчальних і освітніх заходів з актуальних питань психології освіти дітей і дорослих.

Якщо ви хочете стати членом НПА та дивізіону переходьте за посиланням та слідуйте інструкціям https://npa-ua.org/…/format-priyednannya-ta-printsipi-chle…/

This entry was posted in npa