Вересень 10, 2019: Всесвітній день запобігання суїциду

10 вересня, щорічно – Всесвітній день запобігання суїциду

Психологи об’єднують зусилля в межах ініціативи
«Співпрацюємо задля запобігання суїциду»

#WorldSuicidePreventionDay
#WSPD2019

10 вересня, щорічно – Всесвітній день запобіганню суїциду. Ця ініціативна підтримується Міжнародною асоціацією із запобігання суїциду (International Association for Suicide Prevention – IASP), а також Європейською федерацією психологічних асоціацій (EFPA – European Federation of Psychologists’ Associations).

Більш ніж 800 тис. людей по всьому світу гинуть в результаті скоєння суїциду щорічно. Це – проблема охорони здоров’я сучасного суспільства, що вимагає кооперації професіоналів з різних галузей науки та практики із залученням до взаємодії представників громадського сектору. Міжнародна асоціація із запобігання суїциду продовжує розробляти тему співпраці заради запобігання суїциду. Ключовим положенням є теза про те, що запобігання цього складного феномену пов’язане не стільки із докладанням зусиль окремих осіб та професіоналів з певної галузі, скільки з необхідністю співпрацювати в межах різних структур та організацій (як на індивідуальному та персональному рівнях, так і на соціальному та політичному).

Цього року Рада з питань просування та запобігання Європейської федерації психологічних асоціацій організовувала спеціальний симпозіум в межах Європейського психологічного конгресу, що відбувався у Москві: було наголошено на важливості використання найбільш ефективних практик та стратегій. Віта Постуван, член Ради ЄФЄА, висловилась про це наступним чином: «Психологія може запропонувати достатню кількість ефективних інтервенцій на різних рівнях впливу. Проте, найбільшим викликом часто виявляється забезпечення стабільності конкретних проектів та інтервенцій в процесі їх впровадження в повсякденну рутину».

ЄФПА підтримує ініціативи, що реалізуються 10 вересня по всьому світу. З-поміж інших варто виокремити ініціативу «Велопробіг навколо світу», що спонукає долучатися до велопробігу з метою запобігання скоєння суїциду та ініціативу «Запали свічку», що має на меті підтримати осіб, які зіштовхнулися із втратами близьких.

This entry was posted in efpa, event, npa, Uncategorized