Відкрито новий дивізіон “Кіберпсихологія та психологічна практика в цифровому середовищі”

Національна Психологічна Асоціації (НПА) відкриває новий дивізіон “Кіберпсихологія та психологічна практика в цифровому середовищі”.

Приєднуйтеся до нашого кола однодумців! #cyberpsydivision#cyberpsychology #cyberpsypractice #digitalpsychology#digitalpsypractice #кібердивізіон #кіберпсихологія#кіберпсипрактика #цифровепсихічнездоровя #digitalmentalhealth

Партнерами дивізіону виступили Викториия Цокота (Viktoriia Tsokota) – Керівник ГО АРКІ ГРУП Платформа Кіберпсихології та Science Park Synergy.

Модератор дивізіону: Максим Жидко

Дивізіон «Кіберпсихологія та психологічна практика в цифровому середовищі» є співтовариством дослідників-психологів, консультантів, психотерапевтів та інших фахівців, діяльність яких пов’язана з вивченням цифрового середовища, його впливу на психіку окремої людини, соціально-психологічні процеси та наданням психологічної допомоги з використанням різноманітних цифрових технологій. Дивізіон сприяє проведенню наукових досліджень, професійної підготовки та здійснення практичної діяльності в сфері кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.

Місія дивізіону: сприяння модернізації та розвитку кіберпсихології та психологічної практики у цифровому середовищі шляхом інтеграції наукових і професійних аспектів з метою поширення психологічної культури в умовах футурошоку та підвищення якості надання індивідуальної, подружньої, сімейної та групової психологічної допомоги різним верствам населення України.

Головні цілі:

• Сприяти проведенню дослідницької діяльності в галузі кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі .
  • Сприяти в здійсненні професійної підготовки та підвищення кваліфікації фахівців, які надають психологічну допомогу з використанням цифрових технологій.
  • Сприяти здійсненню професійної діяльності фахівців в сфері кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.

Завдання:

• Розробка та проведення навчальних програм з кіберпсихології та психологічного консультування і психотерапії в цифровому середовищі.
  • Організація та проведення профільних науково-практичних конференцій, семінарів та інших заходів.
  • Організація та проведення відповідних лекцій, майстер-класів, тренінгів тощо.
  • Створення власних та участь у зовнішніх проектах з кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.
  • Інформаційна підтримка професійної діяльності дослідників та практиків за умови, що їх діяльність спрямована на вивчення цифрового середовища, його впливу на психіку окремої людини та/або соціальних груп, процесів та психологічної допомоги з використанням цифрових технологій.

Загальний план діяльності на 2020-2021 роки

• Розробка структури дивізіону.
  • Напрацювання пріоритетних напрямків діяльності.
  • Розвиток професійної спільноти кіберпсихологів та консультантів.
  • Налагодження контактів з державними, громадськими, підприємницькими установами та організаціями.
  • Налагодження контактів із відповідними закордонними інститутами.
  • Налагодження контактів зі спеціалістами, які працюють в сфері кіберпсихології та психологічної допомоги у цифровому середовищі.
  • Напрацювання ефективних підходів та методів навчання кіберпсихології та психологічного консультування/психотерапії в цифровому середовищі.
  • Організація та проведення відповідних лекцій, майстер-класів та тренінгів тощо.
  • Проведення досліджень та розробка програмного забезпечення у галузі Digital Mental Health.

This entry was posted in npa