Всеукраїнський день психолога 2019!

Друзі! Сьогодні ми святкуємо Всеукраїнський день психолога. Та, перш ніж перейти до привітань, давайте озирнемося назад та подивимося, як же змінилася ситуація із психологією за останні роки, адже наша робота, така важлива, багатьом може здаватися непомітною. Ми з вами однозначно зробили великий крок вперед.

✔️ Війна на Сході мобілізувала нас, це дало розвиток волонтерським силам та допомозі pro bono, а також створила необхідність навчитися працювати із травмою та її наслідками. Сьогодні ми маємо значну кількість спеціалістів, які якісно працюють із цією темою в межах різних підходів. В цей день дуже хочеться подякувати вам, колеги, за сміливість та ваші цінності!

✔️ За останні роки в умовах реформування державних інституцій було залучено практичних психологів та психодіагностів, які допомагали обирати кращих з кращих для обіймання посад різного рівня. Ще кілька років тому ми не могли і мріяти про такі зміни. Це велика та дуже напружена праця, яка часто залишається непомітною для багатьох, тож сьогодні хотілося передати особливе вітання кожному з вас.

✔️ Значення психічного здоров’я працівників сьогодні стає важливою умовою ефективного розвитку будь-якої організації, а не сприймається як раніше чимось зрозумілим та існуючим самим по собі. І це новий цивілізований підхід. Колеги, які задіяні у цій сфері, бажаємо вам натхнення та дякуємо від щирого серця! Ви робите багато для того, щоб українці були щасливими.

✔️ Нарешті в сфері освіти запроваджене інклюзивне навчання, і значна кількість спеціалістів вже підвищують свою кваліфікацію у цьому напрямі. Це складно, але уміння враховувати особливості кожного – умова формування цивілізованого суспільства. Колеги, у ваших руках найважливіше та найтендітніше – наші діти та наше майбутнє. Бажаємо вам сил та наснаги! Та дякуємо за небайдужість.

✔️ Крім того, за останні роки українська наукова та практикуюча спільнота спеціалістів наблизилася до європейської. Поки ми тільки придивляємося, переймаємо досвід, долаємо бар’єри, але однозначно – маємо доступ до якісної та нової інформації. Колеги, не зупиняймося та йдемо тільки вперед! Зі святом вас!

А ще кілька років тому були створені ми, Національна психологічна асоціація. І ми презентуємо українську психологію у великій родини європейських спеціалістів, у Європейській федерації психологічних асоціацій. Ми готові переймати іноземний досвід. Ми зацікавлені і орієнтовані на те, щоб психологічна діяльність у нашій країні регулювалася відповідними нормативно-правовими актами, щоб комунікація між психологами та суспільством була продуктивною, етичною та коректною, а психологічна допомога – якісною.

Сьогодні ми дуже натхненні, адже українська психологія розвивається швидко, важливі процеси вже запущено, а скільки всього цікавого та нового на нас чекає попереду. Ще раз зі святом вас, колеги!

This entry was posted in npa, public holiday