ЯКІ ПЕРЕВАГИ ЧЛЕНСТВА В НПА ДЛЯ АСОЦІАЦІЙ?

Національна психологічна асоціація має парасолькову структуру. Станом на липень 2020 до неї входять 16 організацій, 14 з яких мають повне членство, а 2 – асоційоване. Перелік членів тут https://npa-ua.org/pro-npa/asotsiatsiyi-chleni/

Всі організації НПА з повним членством отримують наступні переваги та можливості:

✅ Приналежність до родини психологічних об’єднань України 🇺🇦 та Європейської федерації психологічних асоціацій 🇪🇺. НПА є єдиним представником України в ЄФПА. З європейськими колегами ми регулярно обмінюється досвідом, переймаємо кращі практики роботи, включаємося до реалізації актуальних ініціатив.

✅ Вплив на роботу НПА. Кожна організація делегує 2-х представників для участі в організаційних процесах. Ці представники включені в усі робочі ініціативи, інформуються щодо всіх напрацювань та діяльності Виконавчої Ради, можуть виносити на розгляд власні пропозиції та ідеї. Кожна організація має голос на Загальних зборах і може делегувати його одному з 2-х представників.

✅ Членство в реєстрі психологів. Усі члени організації з психологічною освітою включаються до реєстру психологів НПА на поточний членський рік https://npa-ua.org/reyestr-psihologiv/

✅ Розширення можливостей. Кожна організація може делегувати представників до діяльності робочих груп НПА та комітетів ЄФПА (за наявності оголошень), а також ініціатив від Американської психологічної асоціації, які реалізуються в межах спільних домовленостей.

✅ Підтримка. НПА підтримує освітні проєкти, діяльність організацій-партнерів та поширює інформацію про їх діяльність, анонсує заходи (якщо це не суперечить статутній діяльності). За попередньої домовленості організації-партнери можуть подаватися на грантову підтримку разом з НПА.

Основні вимоги для членства в організації:
 Офіційна реєстрація в органах Міністерства Юстиції
○ Віра в цінності та ідеї НПА 🙂 https://npa-ua.org/pro-npa/statut/
○ Членами вашої організації мають бути психологи. У разі наявності представників інших спеціальностей, вони мають бути офіційно переведені з дійсного членства в інші формати. *

! Подати заявку на членство можна за посиланням https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfnp0VZHOs4xzcOj…/viewform…

Якщо ви маєте питання — напишіть нам office@npa-ua.org

* Якщо серед дійсних членів вашої організації є не психологи, а представників інших спеціальностей, а ви з певних причин не можете перевести їх в особливий статус, ви можете розглядати для себе формат асоційованого членства. Асоційоване членство передбачає участь в усіх процесах, окрім прямого впливу на роботу НПА. Голос організації є дорадчим у більшості питань. Також члени таких організацій позбавляються можливості співпраці з міжнародними партнерами (в т.ч. ЄФПА і АПА).

Якщо ви член, президент або директор організації, яка ще не з нами, але хотіла би приєднатися — напишіть нам, ми з радістю вичерпно дамо відповідь на усі ваші питання.

This entry was posted in Uncategorized